آرد و نوع مصرف
17/12/2020همه چیز درباره آرد نول
27/01/2024آرد گندم
آرد گندم پر مصرف ترین آرد در کشور ماست، در ایران حدود نیمی از پروتئین و انرژی مورد نیاز روزانه مردم از گندم و فرآورده های حاصل از آن به خصوص نان تأمین می شود و فرایند تولید آرد دارای پیچیدگی های خاص خود است ولی به طور ساده، ابتدا گندم ورودی به کارخانه ها نمونه برداری می شود تا کیفیت آن بررسی شود و پس از انبار داری، تمامی ضایعات و اضافات گندم طی چند مرحله حذف می شوند. سپس این گندم مرحله نم زنی را طی می کند که بیش از ۲۴ ساعت به طول می انجامد. این کار باعث یکنواختی رطوبت لایه های مختلف گندم و جلوگیری از آسیب های ناخواسته نشاسته می شود. در نهایت هم گندم ها با آسیاب های فلزی خرد و به آردی نرم تبدیل می شوند. آرد تولیدی با نیروی باد، به سیلو های ذخیره محصول منتقل و سپس کیسه گیری می شود. آرد ها با توجه به میزان سبوسی که از آن ها گرفته شده، به چند دسته آرد کامل، آرد خبازی، آرد ستاره و آرد نول تقسیم می شوند.
آرد کامل گندم:
در آرد کامل گندم، پوسته گندم را هنگام آسیاب کردن از آن جدا نمی کنند و آرد حاصل از آن هم تیره رنگ است و برای تهیه نان سنگک استفاده می شود. هرچه از آرد، سبوس بیشتری گرفته شود، رنگ آن روشن تر می شود.
آرد خبازی:
در آرد خبازی حدود ۱۰ تا ۱۵ درصد از سبوس جدا و برای تهیه نان لواش و تافتون استفاده می شود.
آرد ستاره:
آرد ستاره هم که حدود ۱۰ درصد از پوسته گندم از آن جدا شده، برای تولید نان بربری و فانتزی به کار می رود.
آرد نول:
در آرد نول بیش از ۲۵ درصد پوسته های گندم جدا می شود و رنگی سفید تر هم دارد.
کاربرد ها:
از آرد گندم در تهیه انواع نان، ماکارونی، رشته، بیسکوییت، سوپ، کیک، کلوچه و شکلات استفاده می شود.